0216 540 34 84

Monthly Archives: Temmuz 2018

Yangın söndürme cihazlarının dolum ve bakımları

Yangın söndürme cihazlarının dolum ve bakımları

Yangın söndürme cihazlarının dolum ve bakımları TS 11748’e uygun olarak yapılması gerekmektedir. Söndürücülerin bakımını yapan üreticinin veya servis firmalarının Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın dolum ve servis yeterlilik belgesine sahip olması gerekir.
Tüplerin 6 aylık periyodik bakımlarının yapılmalı, 4 yılda bir tozlarının değiştirilmesi gerekmektedir.
Bakım formları tüplerin üzerinde bulunması gerekmektedir

Yangın söndürme cihazlarının dolum ve bakımları

Fm 200 gazlı yangın söndürme sistemleri nedir?

fm 200 gazlı yangın söndürme sistemleri

fm 200 gazlı yangın söndürme sistemleri


FM 200
  elektrik akımı taşıyıcılığı olmayan, temiz, renksiz, çevre dostu ve insanlar için zararsız bir yangın söndürme maddesi olarak günümüzde yaygın bir biçimde kullanılmaktadır.
Kullanıldığı mekanlarda herhangi bir kalıntı bırakmadan, öncelikle ısıyı emme amacı ile hareket etmekte ve bu sayede alevin sönmesini sağlayan komplike bir sistemdir.
Yangından sonraki oluşabilecek hasarı, kayıpları ve çalışan sistemin bozulmasının vereceği zaman kaybını en aza indiren, dünya çapında kabul ve saygı gören bir yangın söndürme sistemidir.

Fm 200 gazlı söndürme sistemleri hangi bileşenlerden oluşur:

1. FM 200 Gazı Depolama Tüpleri :  FM 200 gazının kimyasal özel maddesi yalnız bir tüp veya özel birkaç tüp dizisi içerisinde bir arada muhafaza edilir.
Bu tüpler özel montaj elemanları ile duvar vs gibi bir bölgeye sabitlenerek korunma ve güvence altına alınır.
2. FM 200 Dağıtım Elemanları :  FM 200 gazı, koruma altında yer alacak olan mekana projelendirilmiş ve sabitlenmiş uygun deşarj nozulları ve hidrolik hesapları yapılmış borulama sistemi ile dağıtılır.
3. Diğer Bileşenler : FM 200 sisteminin kurulumunu, bağlantı parçaları, manometre, basınç kontrol anahtarı, solenoid  ve manuel valf mekanizması, havalandırma kontrolü çek valf ve diğer bazı malzemeler tamamlayarak sistemin devrede ve güvencede olması amaçlanır.
4. Kontrol Paneli : Elektrikle çalışan aktüvatör, duman ve ısı algılayıcı detektörler, uyarı cihazları, tüplerin basıncını ve herhangi bir manuel şekilde bırakma ve iptal durumunu izler.
Sistemde kullanılan bütün elektrik veya elektronik cihazların kontrol paneline bağlanması mutlak suretle gereklidir.
5. Erken Uyarı Algılama ve Alarm Cihazları : Erken uyarı algılama cihazları manuel bırakma ve iptal durumu ile birlikte sistem verimliliğini ve kararlılığını en üst düzeye çıkarırken, sesli ve görsel alarm cihazları personelin olasrı bir yangın durumuna karşı hızlı ve zamanında müdahale edilebilmesi için uyarılmasını sağlar.