Kullanılan katın metre karesine bağlı olarak en az 20 metre en çok 30 metre hortum uzunluğuna sahip olabilecek yangın dolapları seçilmelidir. Bu mesafelerde suyun ulaşması için yeterli olmuyorsa ikinci bir yangın dolabının takılması gerekir. Peki, Yangın Tüpü Dolapları Nasıl Monte Edilir?
Son zamanlarda ve yönetmelikte yangın çeşitleri 5 tane olmak üzere ayrılmıştır. Katı yangınları kağıt ağaç gibi A tipi isimlendirilmiş ve kuru kimyevi tozlu yangın tüpleri veya karbondioksitli söndürücü tüpleri ya da köpüklü yangın söndürücü tüpleri kullanılmalıdır. B tipi sıvı yangınlara ise akaryakıt, kimyasal yangınlara karbondioksitli, kuru kimyevi tozlu ve yine köpüklü tüplerle müdahale edilmelidir. Kesinlikle sıvı müdahale edicilerle önleme yapılmamalıdır. C tipi yangınlar gaz tipi yangınları karbondioksitli yangın tüpleri ile müdahale edilmelidir. D tipi yangınlar hafif metal tipi magnezyum, alüminyum gibi yangınlardır. Özel yangın söndürücüler veya kuru kimyevi tozla müdahale yapılmalıdır. E tipi elektrik yangınlarına varsa kesinlikle belli bir mesafeden karbondioksit tüpleri ile müdahale yapılır.
Yukarıda sayılan temel yangın türlerine ve temel yangın dolapları türüne bağlı olarak gereken hizmetleri veriyoruz. Kullanılacakları alanların bilgilerine göre destek hizmetleri verilerek konumlandırma, montajlama ve sayısal bilgiler konusunda teknik hizmet vermekteyiz. Kolay müdahale edilebilecek şekilde monte etme işlemleri ve yangın durumlarında müdahale için bilgilendirme işlemleri teknik destek ekibimiz çalışmaktadır. Sitemizde daha ayrıntılı yangın tüpü dolapları nasıl monte edilir? Hakkında bilgilere sahip olabilirsiniz. Yangın ile ilgili olabilecek kapı, elbise, tüp dolumu, battaniye, eldiven gibi ürünlerin teknik bilgilerini sayfamızdan öğrenebilirsiniz.
Bir cevap yazın